El millor futur per a Onda

Fa uns dies vaig fer la meua presentació com a candidat a l’alcaldia d’Onda i vaig voler que les meues primeres paraules foren d’agraïment a l’agrupació del PSPV-PSOE d’Onda i a la resta del partit socialista, per confiar en mi per encapçalar la llista a les eleccions municipals però també a la ciutadania i col·lectius d’Onda que durant aquests mesos m’han animat a seguir endavant. Fa quatre anys les i els socialistes vam liderar un canvi a la nostra ciutat i hui podem afirmar que Onda ha millorat.

Han sigut quatre anys apassionants on, a través del treball i esforç de cadascun dels que m’han acompanyat en aquesta aventura, hem tornat a situar a Onda en el lloc que es mereix. Perquè sempre hem tingut un projecte seriós i compromès amb els veïns d’Onda i la nostra ciutat sempre ha mirat al futur quan el PSPV ha governat. Fa quatre anys vam entrar al govern municipal i, malgrat que algú vol obviar-ho, ens vam trobar un deute de més de 5 milions d’euros, un atur d’un 30%, les majors desigualtats socials existents i el que és pitjor, sense cap projecte de futur per aquest poble. Això és el que ens va deixar el Partit Popular: Un solar. I sobre eixe solar, és on vam començar a treballar per revertir la situació.

Hem aconseguit que Onda millore, escoltant la gent, fent xicotetes actuacions per a incrementar la qualitat de vida, portant a terme una gestió econòmica responsable, reformant les infraestructures esportives i educatives, implicant a d’altres administracions en grans projectes com la millora del centre històric o aconseguint 5 milions d’Europa per a transformar la ciutat. En definitiva, hem situat a les persones en l’epicentre de les nostres polítiques, generant oportunitats i podem dir que el canvi a Onda ha funcionat comptant amb els joves però millorant el benestar dels més majors, sense deixar ningú al camí.

En aquell solar que ens va deixar el Partit Popular hem aconseguit assentar les bases d’un projecte sòlid de ciutat que mira cap al futur. Tenim per davant un futur apassionant amb projectes per a la majoria social de la nostra ciutat i per això vull tornar a ser l’alcalde de totes i tots els onders.

També vull aprofitar aquestes línies per tal d’agrair el suport que vaig rebre a l’acte de presentació com a candidat del PSPV-PSOE a la reelecció i que és un indicador molt positiu, perquè a més de les mostres d’afecte manifestades de manera privada han estat moltes les veïnes i veïns que públicament han volgut recolzar el nostre projecte. Queda molt per fer i continuarem escoltant a la ciutadania per a millorar Onda entre totes i tots. Ara és moment de recollir els fruits de 4 anys de contacte permanent amb els onders i de gestió responsable i per això, les i els socialistes estem ultimant el programa de govern amb una sèrie de propostes que responen a les necessitats reals de la ciutadania, recollides en les diferents visites a barris i assemblees participatives mantingudes amb les associacions. Volem elaborar un programa que done resposta a les demandes reals dels onders perquè portem tota la legislatura escoltant-los i afavorint la participació. Sense dubte, la residència d’ancians i la caserna de la guàrdia civil estaran entre aquests projectes necessaris i sol·licitats per la ciutadania i, malgrat que no depenen únicament de l’Ajuntament, ja que hi ha més administracions implicades, seguirem treballant per aconseguir-los.

Tenim per davant un futur apassionant amb projectes per a la majoria social de la nostra ciutat. Tornarem a apostar per les polítiques actives d’ocupació i benestar social com a pilars fonamentals de la nostra acció de govern. Volem una ciutat moderna a l’avantguarda de la innovació, per això anem a situar a Onda com la primera ciutat intel·ligent de la província. Vetlarem perquè la nostra industria seguisca generant més i millors oportunitats i aprofundirem en la participació i transparència com a eines fonamentals de la nostra gestió. Els últims anys hem avançat molt. Som conscients que encara queda molt per fer. Però ho volem fer al costat de la gent. Tenim un futur per davant il·lusionant, esperançador i ple d’oportunitats. Fem que el millor futur per a Onda siga una realitat els pròxims anys.