En 2018 l’Ajuntament d’Onda assolirà una inversió en polítiques d’educació que arribarà fins als 300.000 euros. Açò demostra la preocupació i l’interès d’aquest equip de govern per la formació de tota la ciutadania, ficant-la com una prioritat dintre de les polítiques municipals. Aquestos 300.000 euros han anat i aniran destinats a la millora d’instal·lacions com els centres educatius de la localitat, però també a programes que milloren la qualitat de vida de la nostra ciutadania, ja siga facilitant el transport dels estudiants a d’altres localitats o aquells que ajuden a conciliar la vida laboral i familiar durant l’estiu i d’altres períodes de vacances.

Aquesta setmana començarà els curs escolar per a centenars d’alumnes d’Onda i ho farà en millors condicions que va finalitzar el passat, ja que durant l’estiu hem portat a terme millores en diversos centres, adequant-los per a aquest principi de setembre. Però, m’agradaria destacar les millores que s’han portat a terme en el CEIP Miralcamp per tal d’aconseguir homologar una de les seues aules d’infantil i que a partir del proper dilluns puga acollir alumnat de dos anys. Estem contents que s’hagen complit els terminis previstos perquè els pares i mares puguen conciliar la seva vida laboral i familiar des del principi de curs i els vora 200 onders que van nàixer l’any 2016, hagen pogut optar a aquest servei escolar públic, augmentat així la gratuïtat d’aquesta etapa educativa que s’ofereix en la localitat d’Onda.

Des de l’equip de govern seguim treballant per a assegurar l’educació, perquè és un pilar bàsic en la nostra societat i que ens fa créixer. No anem a escatimar en esforços ni recursos per a aconseguir un accés just i igualitari per a tots els xiquets d’Onda, siga el que siga la seva situació familiar, perquè no volem deixar-nos a ningú pel camí. És una màxima del govern que encapçale i gestionem cada dia amb responsabilitat per tal de complir els nostres objectius. Pensem que estem en el bon camí, però també sabem que encara queda molta feina per fer i tenim la determinació de que anem a fer-la per tal de que Onda tinga els serveis que la seua ciutadania mereix.